Våren 2005

Allmänt och inbjudna representanter

Bällsta Villaägareförening har avhållit årsmöte den 16 mars.

Styrelsen hade inbjudit Lena Rönngren som representant för Villaägarnas Riksförbund. Här fick medlemmarna information om förbundets verksamhet och de förmåner som erhålles vid medlemskap i Villaägarnas Riksförbund.

Nästa inbjudna representanter var från Vallentuna kommun. Exploateringsingenjör Cecilia Lindgren och trafikingenjör Peter Tryzno skulle ge information om den fortsatta utbyggnaden av Stockholmsvägen men eftersom detaljplanen inte var klar kunde vi inte få denna information. Men däremot fick vi information om vad som händer omkring vårt närområde. T. ex. utbyggnaden av Bällstaberg och Uthamra med den nya Uthamravägen och trafikplatsen.

Som avslutning på möteskvällen utlottades den utlovade brandskyddsutrustningen.

Stadgeenligt årsmöte

Under det stadgeenliga mötet valdes föreningens styrelse.

FunktionNamnAdressTelefonAnm
OrdförandeKurt NäslundBataljonsvägen 5511 742 631 år
KassörAnna-Stina HöijerBällstavägen 91511 774 752 år
SekreterareSeth BjurehovDragonvägen 15511 748 651 år
LedamotCharles BoivieArtillerivägen 5511 730 312 år
LedamotPär BruskRunristarvägen 25 B511 765 811 år
SuppleantBirgitta SaarikoskiTingvallavägen 1511 773 461 år
SuppleantRobert MaioranaBataljonsvägen 10511 713 681 år
RevisorKarl-Olof JonssonLovisedalshöjden 47511 739 981 år
RevisorStefan RösandHusarvägen 23511 712 011 år
ValberedningSten VågetegManhemsvägen 26511 722 591 år
ValberedningTore HanssonWirsèns väg 4511 716461 år
ValberedningBirgitta SaarikoskiLovisedalshöjden 47511 742 631 år

Detta diskuterades och behandlades på mötet

Hemsidan

Hemsidan presenterades och kan nu studeras på adressen http://www.ballstavf.se

Trafik

30-skyltarna vid Bällstavägens södra infart kommer före höstterminens början att flyttas 50-100m söderut så att infarten till Lovisedalsskolan är inom 30-område. Det har också lovats ett markerat övergångsställe på Stockholmsvägen vid Ryttarvägen.

Häckar och buskar i vägkorsningar och utmed trottoarer

Ur trafiksynpunkt är vissa vägkorsningar mycket farliga i området. Det kommer också in klagomål om att man inte kan gå på vissa trottoarer för att kvistar sticker ut. Fastighetsägaren är skyldig att klippa häckar och buskar så att de inte skymmer sikten eller stör gångtrafikanter. Häckar och buskar i väghörn får inte vara högre än 70 cm och gäller ca. 10m åt vardera håll för att ge fri sikt (Kommunens bestämmelser).

Villaägarnas Riksförbund (VR)

Villaägarnas Riksförbund ( VR ) är en rikstäckande ”villaförening” som arbetar med dom stora frågorna, typ slopande av fastighetsskatten. Bällsta Villaägareförening undersöker nu möjligheterna att anslutas som medlem. I förlängningen så skall det innebära en lägre medlemsavgift för medlemmarna. Vi återkommer i frågan.

Medlemskortet

Medlemskortet är efterfrågat och kommer inom kort. Det kan användas vid rabattinköp hos följande affärer:

• Vallentuna Järn, Vallentuna Byggvaror, Solgården (Ullgrens Handelsträdgård)
  • Täby Nyans (nu i Arninge).
    För detaljer om adresser, telefon, rabatter och produkter, se vår hemsida www.ballstavf.se

Okända medlemmar

Vi har upptäckt att ett antal medlemmar är okända p. g. a. att inbetalad medlemsavgift saknar avsändare. Om Du har glömt att skriva namn på vårt inbetalningskort, ring Anna-Stina Höijer (511 774 75) eller Seth Bjurehov (511 748 65).