Rapport från Mustning med Trädgårdskafé den 27 september

Den 27 september mustades det på Lovisedal. Flera grannar kom, både som bokat men också passerade spontant, fikade och gick sen hem och hämtade äpplen för att komma tillbaka. Det var en strålande höstdag och det var många som bara kom och drack förmiddagskaffe. Vi hade dukat upp med bullar och kakor och även en äppelpaj som föreningen bjöd på. Vi avnjöt också varandras äppelmust och fascinerades över hur olika de olika äppelsorterna smakade. Sammanlagt mustades det 60 liter. 

Vi var nog ense om att Gravensteiner är ett ypperligt äpple att göra must på. När den krossade äppelmassan östes ned i pressen så skvalade det verkligen. Ett annat äpple som gjorde sig väl som must var melonäpple. Men det är också uppenbarligen så att många inte har en aning om vad det är för äppelsorter de har i sina trädgårdar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.