Mustning

Söndag den 25 september kl 10-16
Torpet Lovisedal, Runristarvägen 65

Sommaren har bjudit på en ovanligt generös och rik äppelsäsong. Vill du musta dina äpplen så erbjuder föreningen möjlighet till det söndagen den 25:e september. Du kan boka tid via facebook eller direkt till borje_lovisedal@hotmail.com. Där kan du musta dina äpplen.

Vi räknar med att en full skottkärra tar cirka 30 minuter att pressa och ger ca 20 liter. Dina äpplen kan ha ett visst mått av insektsangrepp, stötskador och andra defekter som du inte skulle acceptera i dina fruktkorg. Du sköljer dem hemma och vi hjälper dig här att krossa dem och pressa till must. 

Ta med, förutom äpplen, flaskor att tappa musten i och en sopsäck för äppelmassan. För kompost eller soptunna. 

Medlemmar i föreningen bjuds på kaffe/te med dopp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.